top of page

Kimyasal, biyolojik, tarımsal ve akuakültür üretimlerinde gerçek zamanlı analiz imkanı!!!

Kimyasal, biyolojik, tarımsal ve akuakültür üretimlerinde istediğiniz hedef bileşene yönelik gerçek zamanlı analiz yapabileceğinizi biliyor muydunuz?



Kimyasal, biyolojik, tarımsal ve akuakültür temelli üretimler; günümüz dünyasının en temel ihtiyaçlarını karşılamak için gerçekleştirilen hassas işlemlerdir. Üretim stabilitesini sağlamak , ilgili yönetmeliklerce belirlenen standartları sağlayabilmek ve yüksek kaliteli ürünler oluşturabilmek için süreçler; hammadde girişinden son ürüne kadar birçok defa analiz edilmektedir.

Günümüz teknolojisinde; mekanik ve elektronik temelli analizler dışındaki(sıcaklık, akış hızı, basınç, vb) kimyasal ve biyolojik analizler; numune alınması, numunenin laboratuvara transferi, uzun süren analiz işlemleri sonrası sonuçların sunulması ile tamamlanmaktadır. Bu analiz modeli; süreçlere müdahale edilmesi gereken bir vakanın oluşması durumunda tamamen işlevsiz kalmaktadır. Gerekli zamanda müdahale ile çözüm oluşturulabilecek vakalar; oluşan ürünlerin bertaraf edilmek zorunda kalınması, üretim hattının uzun süre durdurularak temizlik işlemlerinin gerçekleştirilmesi ve bir sonraki üretim için devreye alma faaliyetlerinin yürütülmesi ile oldukça önemli zaman ve maliyet kayıplarına sebep olmaktadır. Aynı zamanda; üretime ait kimyasal ve biyolojik analizler oldukça yüksek maliyetli cihazlar ile gerçekleştirilebilmektedir.




Elektrobiyosens, üretimde ölçmek istediğiniz hedef bileşen için gerçek zamanlı kantitatif ve kalitatif ölçümler gerçekleştirebilmektedir. Örnek olarak; E. coli mikroorganizması temelli bir üretim gerçekleştirdiğimizi hayal edelim. Bir biyoreaktör içerisinde E. coli için gerekli besinlerin, çözünmüş oksijenin, süreç boyunca ortamda oluşan bileşenlerin konsantrasyonları gerçek zamanlı olarak takip edilebilmektedir.

Üretimler için paralel hat üzerinden numune analizi yapılması, reaktör içerisinde sensör verisi alınması, tarımsal üretimler için topraktan, akuakültür temelli üretimler için havuz ve hatlardan analiz yapılması olası analiz yöntemleridir.




Elektrobiyosens analizler için; ilgili ölçüm cihazlarını ve ölçüm cihazı yazılımını sunmaktadır. Üretimde kullanılacak ölçüm cihazları görselde görüldüğü gibi tek kanallı olarak sunulabilir. Aynı zamanda gerçekleştirilecek çoklu analizler için 8 ve 12 kanallı farklı ölçüm cihazları sunulmaktadır. Cihazlarımız bluetooth ya da kablo ile bağlantı sağlayabilmektedir. Donanımlar, masaüstü, web ve mobil uygulama geliştirilebilecek alt yapıya sahiptir. Müşterilerimizin istekleri doğrultusunda, terzi dikimi çözümler sunulabilmektedir.




Elektrobiyosens belirlediğiniz iyon, küçük molekül, protein, DNA ve RNA gibi birçok farklı hedef için terzi dikimi sensörler geliştirmektedir. Hali hazırda ürün geliştirdiğimiz sensörler için lütfen web sayfamızı inceleyiniz. İsteğinize özel sensör geliştirilmesi için bizimle irtibata geçiniz.


5 görüntüleme0 yorum
bottom of page